2013. augusztus 26., hétfő

Még mindig válasz nélkül

Ma felhívtam az ügyvédet, ugyan adnának-e már választ a 4 napja kelt levelemre. Ó, még nem beszélték meg, de mindjárt rájuk csörög és visszahív. Ennek 12 órája...No comment...

Időközben szegény anyám búcsút vett a háztól, a kerttől- ami az ő keze munkáját dicséri- no meg a szomszédasszonytól. Tette mindezt sírva. Még jó, hogy nem láttam, a férjem mesélte.
De végül is nagyhatalmú bank azt is megteheti, hogy egy 65 éves asszony életét is átrendezi...

A kiskutyánk házát - egy tüneményes vizsla kislány- is elvitték ismerősök...S bár a kutya sosem ment bele, pontosan tudta, hogy az az ő kis birodalma, s amikor elvitték, sírva ugrálta körbe, mintha azt mondaná: naaa, azt hova viszitek, az az én házam....Amikor a férjem mesélte a kiskutya hiperaktív lett, mint aki érti mit mesél a gazdája...A férjem az alábbi szavakkal " nyugtatta" : Igen, elvitték a házadat...A te házadat is elvitték..
Majd megszakadt a szívem ezen a kismonológon...

Mindeközben délelőtt az irodámban átnéztem a volt tulajdonos minden papírját, ami az ominózus hitelhez kapcsolódik.. Hát vannak benne olyan dolgok, hogy az ember zsebében nyiladozik a bicska...
A hitel biztosítékaként jelzálogjogot jegyeztek be, és vételi jogot is alapítottak.Továbbá a szerződésben lemondatták arról a jogáról, hogy valaha is perelhesse vagy megtámadhassa a bankot...
Más kérdés, hogy ezt a pontot sok másikkal együtt 2 éve érvénytelenítette a bíróság egy precedens per alkalmával...
Ezt a szerződést alkalmasint beteszem ide, csak hogy lássatok csodát...

1 megjegyzés:

  1. Valószínűleg nem fognak hozzájárulni az ingatlanban maradt dolgok elvitelének meghosszabbításához, az eddigiek alapján. Ha tudtok aug.31-ig egy napot egyeztetni, akkor muszáj még a határidő lejárta előtt elvinnetek mindent (akkor is ha így ideiglenesen túlzsúfolt lesz az albérlet), mert utána szinte biztos, hogy kidobják azokat.
    Remélhetőleg az ingatlan birtokbaadásánál felvett jegyzőkönyvbe felvételre kerültek a bentmaradó dolgok. Ezután az is szerencse lenne, ha a bentmaradó dolgokról számlátok is lenne. Ha nem adják ki a dolgokat, akkor pert kell indítani a kiadás iránt, aminek a végén a bankkal szemben Ti lesztek majd végrehajtást kérők. Ha a cuccok nem lesznek meg a végrehajtás során, akkor a bíróság állapítja meg azok ellenértékét(itt lényeges a számla, igazolni az értéket - mégha értékcsökkenés is van, de van kiinduló alap, nem hasraütésszerűen van felbecsülve) és pénzkövetelés végrehajtásaként fog folytatódni az eljárás.
    Ugyanúgy per a foglaló iránt, illetve a ingatlannyilvántartáson kívüli tulajdonszerzés megállapítása és iny-be vezetése iránti per (mielőbbi perfeljegyzéssel!). (a perfeljegyzés a legfontosabb, mert az kvázi meg tudja akasztani az újabb eladásokat, illetve a későbbi tulajdonosok külön-perlésére nem lesz szükség)
    Ezeket gondolom ügyvédetek tudja és elmondta Nektek, de inkább többször halljátok szerintem.

    VálaszTörlés